Farleigh Acres

Virtuaalinen laukkatalli

Sileällä juoksevat

Farleigh Acres on alusta lähtien painottunut sileän radan juoksijoihin. Kilpahevosiamme asustaa kolmessa eri maassa.

Sileällä juoksevat

Risuestehevoset

Risuestetallissamme asustaa kilpailevat risuestehevoset ja myös tulevaisuuden risuestelupaukset.

Risuestehevoset

Nuoret hevoset

Yksivuotiaat hevoset asuvat vielä omissa talleissaan yhdessä puolivuotiaiden kanssa ja muuttavat kilpahevostalliin kaksivuotiaina.

Nuoret hevoset

Hevosten valmennus

Hevosten valmennus aloitetaan niiden ollessa kaksivuotiaita. Valmennuksessa otetaan huomioon hevosen yksilölliset ominaisuudet, kehittymisen ja kunnon, mutta pääpiirteittään kaikkien hevosten valmennussuunitelmat ovat hyvin samantyyppisiä.

Kaksivuotiaat, joille on opetettu perusasiat ratsastuksesta, muuttavat lomansa jälkeen kilpatalliin ja niiden kanssa aloitetaan peruskuntotreenaus. Tämä tarkoittaa rauhallista, mutta pitkäkestoista työskentelyä. Ensimmäisen viikon tai pari viikkoa nuoret menevät ravia ja hidasta laukkaa kertaalleen harjoitusradan ympäri. Tämän jälkeen siirrytään tekemään enemmän töitä, mikä tarkoittaa kahta kierrosta laukkaa. Vauhtia on enimmillään 20 sekuntia furlongille eli 200 metrille, joka tarkoittaa hidasta työskentelyä.

Tästä eteenpäin treenaus muuttuu yksilöllisemmäksi ja hevosten kanssa edetään niiden kunnon ja terveyden mukaan. Toisilla päästään tekemään jo heti ensimmäisen treenausjakson päätteeksi muutama kerta vähän nopeampaa työskentelyä ja toisilla aloitetaan vasta loman jälkeen. Ensimmäinen valmennusjakso on kuitenkin vielä kevyttä työskentelyä ja ajallisesti melko lyhyt.

Loman jälkeen tehdään jälleen kahta kierrosta rauhallisesti muutama viikko siihen asti, että hevoset ovat taas kunnossa. Ensimmäiset reippaammat työskentelyt ovat vauhdiltaan suunnilleen 17 sekuntia furlongille, mutta pian tähän lisätään vauhdikkaampi pätkä. Varsinainen kiitolaukkatreeni aloitetaan nuorien kanssa vasta siinä vaiheessa, kun lihaskunto on parempi ja jalat riittävän kestävät. Yleensä aikaisintaan vasta kolmannessa valmennusjaksossa loman jälkeen.

Nuorilla hevosilla tavallisin syy valmennuksen keskeytymiseen on etusäärien luukalvon tulehdus. Käytännössä tämä tulee lähes jokaiselle hevoselle vähintään kerran ja nimenomaan nopean työskentelyn aloittamisen jälkeen. Kyseessä ei kuitenkaan ole normaalia rasitusvammaa vakavempi asia ja hoidoksi riittää jalkojen kylmääminen ja loma valmennuksesta. Vasta etusäärten kuntouduttua kunnolla voidaan hevosen kanssa jatkaa valmennusta.