Farleigh Acres

Virtuaalinen laukkatalli

Sileällä juoksevat

Farleigh Acres on alusta lähtien painottunut sileän radan juoksijoihin. Kilpahevosiamme asustaa kolmessa eri maassa.

Sileällä juoksevat

Risuestehevoset

Risuestetallissamme asustaa kilpailevat risuestehevoset ja myös tulevaisuuden risuestelupaukset.

Risuestehevoset

Hevosten valmennus

Kilpahevosten valmennus aloiteen niiden ollessa kaksivuotiaita. Laadimme jokaiselle hevoselle oman valmennussuunnitelman.

Lue valmennuksesta

Maitovarsat ovat emänsä vierellä puolivuotiaiksi asti, jonka jälkeen ne vieroitetaan. Suunnilleen puolentoista vuoden iässä niiden kanssa aloitellaan ratsukoulutusta ja kaksivuotiaana ne siirtyvät kunnon treeniin.

Ennen ratsukoulutuksen aloittamista varsoille on jo opetettu riimunnarussa kulkeminen, peseminen, kavioiden vuolu ja muut välttämättömät hoitotoimenpiteet. Ennen puolentoista vuoden ikää hevosia käsitellään mahdollisimman paljon, jotta varsinainen ratsukoulutus sujuisi mahdollisimman jouhevasti ja olisi miellyttävä kokemus varsalle.

Ennen selkäännousua vuotiaat totutetaan varusteisiin ja pyöröaitaukseen. Kun asiat onnistuvat juoksuttaessa, noustaan varovasti selkään ja totutellaan perusapuihin. Tämän jälkeen siirrytään ensin ratsastuskentälle harjoittelemaan ja sieltä lopulta laukkaradalle, jossa tarkoituksena on aluksi vain tutustua rataan ja siellä toimimiseen.

Muutaman onnistuneen ratatyöskentelyn jälkeen varsat siirretään laidunlomalle sulattelemaan kaikkea oppimaansa ja seuraavan kerran selkään noustaan varsojen ollessa kaksivuotiaita, jolloin alkaa varsinainen valmennus.


Nuoret hevoset