Farleigh Acres

Virtuaalinen laukkatalli

Risuestehevoset

Risuestetallissamme asustaa kilpailevat risuestehevoset ja myös tulevaisuuden risuestelupaukset.

Risuestehevoset

Nuoret hevoset

Yksivuotiaat hevoset asuvat vielä omissa talleissaan yhdessä puolivuotiaiden kanssa ja muuttavat kilpahevostalliin kaksivuotiaina.

Nuoret hevoset

Hevosten valmennus

Kilpahevosten valmennus aloiteen niiden ollessa kaksivuotiaita. Laadimme jokaiselle hevoselle oman valmennussuunnitelman.

Lue valmennuksesta

Laukkahevosemme alkavat kilpailemaan yleensä kaksivuotiaana, mutta pidemmän matkan juoksijat aloittavat usein vasta kolmivuotiaana. Kilpaura jatkuu hevosen terveyden ja kunnon perusteella yleensä neli-kuusivuotiaaksi asti. Kuitenkin viimeistään kahdeksan vuotiaana hevoset siirtyvät pois radoilta.

Jokaiselle hevoselle laaditaan oma ja yksilöllinen valmennusohjelma, jonka mukaan pyritään etenemään. Hevosen terveys on kuitenkin aina etusijalla, minkä vuoksi valmennus- ja kilpailusuunnitelmista joudutaan usein joustamaan.

Kilpahevosten arkiaamu alkaa neljältä, jolloin hevosia aletaan satuloida ja viedä radalle. Hevoset pyritään ratsastamaan kaverin kanssa, mutta, ne voivat mennä myös yksin, jos ei sopivaa paria löydy tai hevonen parempi ilman kaverin seuraa. Yleensä kaikki hevoset on saatu ratsastettua kymmeneen mennessä aamulla.

Päivän aikana hevoset saavat tarhailla muutaman tunnin ja iltapäivisin ne pääsevät vielä uimaan tai kävelytyskoneeseen. Sunnuntait ovat aina vapaapäiviä ja silloin hevoset saavat olla enemmän ulkona.


Sileissä laukoissa kilpailevat hevoset