Farleigh Acres

Virtuaalinen laukkatalli

Tilausvarsa?

Olemme ennen kasvattanut laukkahevosia vain omiin tarpeisiimme, mutta nyt on mahdollista ostaa Farleighilainen laukkavarsa toivomistaan vanhemmista! Pyrimme toteuttamaan kaikki toiveet, mutta ne käsitellään tapauskohtaisesti.

Toivo tilausvarsaa

Jalostustoiminta

Lähes kaikki jalostusoriimme ovat tarjolla myös ulkopuolisille tammoille. Astutuskautemme ovat jokaisena CAS-vuotena aina helmikuusta syyskuuhun asti. Orimme ottavat tammoja vastaan myös takautuvasti sopimuksen mukaan.

Varaa astutus

Myyntihevoset

Farleigh Acresin myyntilistoille tulee joka vuosi uusia hevosia. Valikoimasta löytyy pääasiassa laukkaradalla epäonnistuneita hevosia, mutta joskus myynnissä on myös pärjänneitä kilpahevosia ja kilpailemattomia nuoria hevosia.

Myytävät hevoset

Kasvatustoiminta

Jalostukseen käytettävät yksilöt valikoidaan huolellisesti. Tammalta vaaditaan hyvä suku sekä luonne ja muutamia hyviä näyttöjä radalta. Oriin valinta on vielä tarkempaa; hyvän suvun ja rakenteen lisäksi orilla tulisi olla voittoja tai sijoituksia useammasta lähdöstä, mielellään myös arvokilpailuista. Myös hyvät jälkeläisnäytöt ovat eduksi. Käytämme jalostuksessa myös yksilöitä, joilla kaikki yllä olevat vaatimukset eivät täyty, mutta tällöin hevosessa täytyy olla jotain erityisen hyvää.

Kasvatit

Farleigh Acresin nimen alle on syntynyt yhteensä 857 englantilaista täysiveristä vuodesta 2006 alkaen.

Kaikki Farleigh Acresissa kasvatetut hevoset

Varsasta puolivuotiaaksi

Varsat syntyvät keväisin ja ne pääsevät mahdollisimman pian laitumille emiensä ja ikätovereidensa joukkoon. Varsat ja tammat elävät laumoissa seuraavat puoli vuotta, jonka jälkeen varsat vieroitetaan. Vieroituksessa tammat viedään kaikki kerralla eri laitumelle ja puolivuotiset varsat jäävät laiduntamaan muiden samanikäisten kanssa tutulle laitumelle.

Puolen vuoden ikään mennessä varsoille on opetettu muun muassa riimunnarussa käyttäytyminen taluttaen ja kiinni oleminen sekä jalkojen nostaminen. Vuoden ikään mennessä varsojen tulisi myös käyttäytyä asiallisesti kaikenlaisissa käsittely- ja hoitotoimenpiteissä, kuten kuljetuksessa, kengityksessä ja eläinlääkärin käydessä.